Microcosm

From Jenshoumann

[edit] Microcosm


Dette system er lavet på University of Southampton, som jo er kendt for det dybtgående arbejde med hypermediesystemer.
Egentlig er der tale om et enkeltstående applikationssystem, der tilbyder linkservice mellem 3.parts applikationer. Det har været et klart mål at systemet skulle være så enkelt som muligt og samtidig både fleksibelt og vedligeholdelsesvenligt.
Der er tale om et kommercielt produkt, primært til Windows. Specielle kendetegn er Generic og Local links som ikke umiddelbart fremgår af dokumenterne. Målet var "end-of-Button-Tyrany".
Systemet fungerer ved at hypermediesystemet kører i baggrunden og når eksempelvis et dokument indeholder et link til et andet dokoment i en anden applikation, så startes denne på tværs. Problemerne med at starte 3. parts applikationer er store og mangfoldige. Det er ikke alle applikationer der tillader man lægger links i filerne. Derfor anvendes proxyapplikationer. Desværre betyder det at for at følge et link, skal man kopiere den ønskede tekst til clipboardet. Her vil universal vieweren undersøge om der er noget i DB for netop denne tekst. Hvis der er, så kan applikationen startes med det ønskede dokument.
Applikationer der har API'er eller egne makrosprog, giver ikke de store problemer. Micorcosm er som tidligere nævnt, et kommercielt system og udviklerne kan siges at have været pioneer indenfor åbne hypermediesystemer.

Det er væsentligt her at lægge vægt på de tre linkformer: generic, local og specifik. Et generic link er et linkEt local link Et specifik link er fra

Personal tools